Σπιτική Σαγκρία από την Τενερίφη |
Υλικά:
11/2 λίτρο κόκκινο ημίγλυκο κρασί
1 σφηνάκι λικέρ μπανάνα
1 σφηνάκι ανάμεικτο φρουτολικέρ
1 σφηνάκι κονιάκ (εγώ βάζω μεταξά)
250γρ χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ανάμεικτο χυμό
330ml sprite ή 1/2 μπουκάλι σαμπάνια ή σόδα
1 σφηνάκι γκρεναντίνη,αν είναι ξηρό το κρασί βάζουμε 2 (προερετικά)
Διάφορα φρούτα ψιλοκομένα
1/2 λεμόνι ψιλοκομένο
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 φλουδα λεμονιού
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε τα φρουτάκια μας και τα ρίχνουμε σε μια κανάτα ή σ 'ένα μπωλ ειδικό για σαγκρία
- Προσθέτουμε το κρασί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός του ανθρακούχου ποτού διότι θα μπει την ώρα που θα σερβιριστεί η σαγκρία,ώστε να μην εξατμιστεί το ανθρακικό.
- Την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να βγάλουν το ζουμάκι τους τα φρούτα
- Σερβίρουμε σε ποτήρι του κρασιού με πιατάκι κι ένα κουταλάκι.
Στην υγειά σας και καλές γιορτες!!!!
πηγή: Μαρία Ντινόρη- Mardi