Υλικά
• 400 γρ. Ηλιέλαιο
• 250 γρ. Κρασί λευκό
• 400 γρ. Καρότα τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη και καλά στυμμένα
• 1 κουτ. γλυκού αλάτι
• 1 κουτ.γλυκού μπέκιν
• 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕκτέλεσηΣτον κάδο του μίξερ ρίχνω το ηλιέλαιο, το κρασί, το καρότο και το αλάτι και τα χτυπάω σε μεσαία ταχύτητα για δύο λεπτά.
Κοσκινίζω το αλεύρι και το προσθέτω στο μίξερ. Συνεχίζω το χτύπημα στην ίδια ταχύτητα για 5 λεπτά.
Προσθέτω και το μπέικιν και χτυπάω για 1 λεπτό ακόμα.
Παίρνω μικρά κομμάτια ζύμης (περίπου 15 γρ.) και πλάθω λεπτά κορδονάκια και φτιάχνω τα κουλούρια.
Αραδιάζω τα κουλουράκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10-12 λεπτά.
Από την Μαίρη ΑδαμοπούλουΕίναι η συνταγή γι’ αυτά τα ωραία, «εθιστικά» κουλουράκια που φτιάχνουν σε όλους τους φούρνους και τα προτίνουν ως διαίτης. Γίνονται πάρα πολύ γρήγορα και το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι ο χρόνος ψησίματος. Τα κουλουράκια δεν πρέπει να πάρουν πολύ χρώμα... απλά ένα απαλό ρόδισμα!• 400 γρ. Ηλιέλαιο
• 250 γρ. Κρασί λευκό
• 400 γρ. Καρότα τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη και καλά στυμμένα
• 1 κουτ. γλυκού αλάτι
• 1 κουτ.γλυκού μπέκιν
• 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕκτέλεσηΣτον κάδο του μίξερ ρίχνω το ηλιέλαιο, το κρασί, το καρότο και το αλάτι και τα χτυπάω σε μεσαία ταχύτητα για δύο λεπτά.
Κοσκινίζω το αλεύρι και το προσθέτω στο μίξερ. Συνεχίζω το χτύπημα στην ίδια ταχύτητα για 5 λεπτά.
Προσθέτω και το μπέικιν και χτυπάω για 1 λεπτό ακόμα.
Παίρνω μικρά κομμάτια ζύμης (περίπου 15 γρ.) και πλάθω λεπτά κορδονάκια και φτιάχνω τα κουλούρια.
Αραδιάζω τα κουλουράκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10-12 λεπτά.
ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΡΟΤΟ ΤΗΣ MARDI
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ
Τα ίδια υλικά αλλά αντί καρότο βάζουμε
200 γρ σπανάκι ψιλοκομμένο και 50ml παραπάνω λάδι