MARDI-DI-NEWS

ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Χαβίτς ή κατσαμάκι.Ποντιακή κρέμα με καλαμποκάλευρο και φρέσκο βούτυρο...

 


Υλικά για 4 πιάτα
4 ποτήρια νερό
200 γρ. καλαμποκάλευρο
Αλάτι
4 κουταλιές της σούπας καβουρντισμένο φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία γαλατιέρα το νερό να βράσει και μόλις βράσει προσθέτουμε λίγο αλάτι και αρχίζουμε να ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει στον πάτο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε προσεκτικά, μέχρι να πήξει η κρέμα και να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες. Κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε την κρέμα στα πιάτα. Τέλος καίμε το βούτυρο και προσθέτουμε αρκετό γύρω-γύρω από το πιάτο μας και πάνω στην κρέμα. 

πηγη sintagoulis.gr

Printfriendly