MARDI-DI-NEWS

ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Δροσερό σπιτικό limoncello!!!







Φτιάξτε μόνοι σας το πιο δροσερό λικέρ με ελάχιστα υλικά και σερβίρετέ το μετά από γεύμα. Είναι απλά τέλειο!

Υλικά:

- 10 βιολογικά λεμόνια


- 1L αλκοόλ


- 500 γρ. ζάχαρη


- 500 γρ. νερό

Εκτέλεση:

-Πλένουμε καλά τα λεμόνια και αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα.


-Tην βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο και περιχύνουμε με το αλκοόλ.


-Σφραγίζουμε και αφήνουμε να μείνει από 3 έως 10 ημέρες (όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο...ωραίο γίνεται)


-Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα βράσει, συνεχίζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5’.


-Αφήνουμε να κρυώσει.


-Σε τουλπάνι σουρώνουμε το αλκοόλ που πλέον είναι κατακίτρινο και αφαιρούμε τις φλούδες.


-Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε.


-Ισομοιράζουμε σε 2 αποστειρωμένα μπουκάλια και το αφήνουμε να ωριμάσει για 10 ημέρες.


-Το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.





Extra tips:


- Αφαιρούμε μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα, όχι το άσπρο μέρος.


- Αφήνουμε να γίνει η εκχύλιση από 3 έως 10 ημέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.


- Αφού κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε το αλκοόλ αρωματισμένο.








Από την αγαπημένη μας Αργυρώ !!!

Printfriendly