Φτιάξτε μόνοι σας το πιο δροσερό λικέρ με ελάχιστα υλικά και σερβίρετέ το μετά από γεύμα. Είναι απλά τέλειο!
Υλικά:
- 10 βιολογικά λεμόνια
- 1L αλκοόλ
- 500 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. νερό
Εκτέλεση:
-Πλένουμε καλά τα λεμόνια και αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα.
-Tην βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο και περιχύνουμε με το αλκοόλ.
-Σφραγίζουμε και αφήνουμε να μείνει από 3 έως 10 ημέρες (όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο...ωραίο γίνεται)
-Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα βράσει, συνεχίζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5’.
-Αφήνουμε να κρυώσει.
-Σε τουλπάνι σουρώνουμε το αλκοόλ που πλέον είναι κατακίτρινο και αφαιρούμε τις φλούδες.
-Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε.
-Ισομοιράζουμε σε 2 αποστειρωμένα μπουκάλια και το αφήνουμε να ωριμάσει για 10 ημέρες.
-Το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.
Extra tips:
- Αφαιρούμε μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα, όχι το άσπρο μέρος.
- Αφήνουμε να γίνει η εκχύλιση από 3 έως 10 ημέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
- Αφού κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε το αλκοόλ αρωματισμένο.
Από την αγαπημένη μας Αργυρώ !!!
|