MARDI-DI-NEWS

ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς σε Μουσείο του Λονδίνου - Πολλοί τραυματίες (φωτό)

πηγή
Όχημα έπεσε επάνω σε πεζούς έξω από το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας στο Λονδίνο και οι πληροφορίες μιλάνε για τουλάχιστον δέκα τραυματίες, ίσως και νεκρούς! Ένας μαύρος άνδρας έχει ήδη συλληφθεί για το περιστατικό. Ήδη, στο Διαδίκτυο κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του την ώρα της σύλληψης.Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς, έχει αίματα στο πρόσωπο, ενώ φαίνεται να είχε πάνω του τουλάχιστον δύο κινητά. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το RT το συμβάν δεν αντιμετωπίζεται από τις αρχές ως τρομοκρατική επίθεση

«Έριξε σκόπιμα το αυτοκίνητο πάνω στον κόσμο» λένε οι πρώτες μαρτυρίες..

Επί τόπου έσπευσαν άνδρες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, καθώς και οι ιατρικές υπηρεσίες της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η αστυνομία καλεί όποιον γνωρίζει κάτι για το περιστατικό, να επικοινωνεί μαζί της, ενώ αναφέρει ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές έρευνες.

Σοκαρισμένοι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε βρετανικές εφημερίδες ότι το όχημα έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στους πολίτες. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα.

Μάρτυρες γράφουν σε κοινωνικά δίκτυα για το περιστατικό. «Μόλις είδα ένα αυτοκίνητο να πέφτει πάνω σε πεζούς στο Λονδίνο. Είμαι ασφαλής» έγραψε ένας χρήστης, ενώ κάποιος άλλος έγραψε: «Ενας τύπος προσπάθησε να πατήσει ανθρώπους με το αυτοκίνητο έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας».

«Πιστεύουμε ότι ένας ικανός αριθμός πεζών έχουν τραυματιστεί». Οι αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στο σημείο» δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail, εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων του Λονδίνου.

Νέες μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικές. Ένας άντρας που μίλησε αποκλειστικά στο BBC, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τα δραματικά λεπτά.

«Ακούσαμε δυνατούς ήχους, σαν να έπεφταν πυροβολισμοί. Ξαφνικά, βλέπουμε ένα αυτοκίνητο να έρχεται προς το μέρος μας. Αρχίσαμε να τρέχουμε προς κάθε κατεύθυνση. Ο φίλος μου από τον τρόμο του «βούτηξε» στο έδαφος και τραυμάτισε σοβαρά τα χέρια του».

Οι τραυματιοφορείς παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε πολίτες στο δρόμο έξω από το μουσείο ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, ενημερώνεται συνεχώς από τις Αρχές.









Printfriendly