ΥΛΙΚΑ:
- 1 ποτήρι τρυμμένο ρεγγάτο
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 2 αυγά + 1 κρόκο αυγού
- 1 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- πάπρικα
- 1 πρέζα αλάτι
- μαύρο σουσάμι
Πώς το κάνουμε:
1) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
2) Χτυπάμε το βούτυρο με 2 αυγά.
3) Προσθέτουμε το τυρί και σιγά-σιγά το αλέυρι και τέλος το μπέικιν.
4) Βάζουμε όσο αλεύρι πάρει προσέχοντας να μη σκληρύνει πολύ η ζύμη μας.
5) Τα πλάθουμε, περνάμε με πινέλο τον κρόκο και πασπαλίζουμε με πάπρικα και μαύρο σουσάμι.
6) Τα φουρνίζουμε ως να ροδίσουν.
Αν δεν σας αρέσει η πάπρικα ή το σουσάμι μπορείτε να αντικαταστήσετε ή και να προσθέσετε χονδρό αλάτι.
ΠΗΓΗ https://www.sintagespareas.gr/sintages/almira.html