MARDI-DI-NEWS

ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Αφράτο ψωμάκι πλημμυρισμένο με nutella!Μερεντοψωμο αλλιως!!!!!!!!!!!!!!

Αφράτο ψωμάκι πλημμυρισμένο με nutella!


Βήμα 1: Η μερέντα


150 γρ. βούτυρο

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με γεύση πραλίνα φουντουκιού

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

2 κ.τ.σ. κοσκινισμένο κακάο

2 κ.τ.σ. κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη

Στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα. 
Στο μίγμα αυτό προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το κακάο και την άχνη και ανακατεύουμε 
καλά να είναι λεία η μερέντα. Μετά από 2-3 ώρες στο ψυγείο, θα έχει πήξει ιδανικά. 
Τη διατηρούμε σε μπωλ ή βαζάκι μέσα στο ψυγείο.





Βήμα 2: Η ζύμη για το ψωμακι

120 γρ. χλιαρό γάλα

120 γρ. χλιαρό νερό

70 γρ. λιωμένο βούτυρο.

1 κ.τ.σ. μέλι

90 γρ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

250 γρ. αλεύρι για τσουρέκι

250 γρ. αλεύρι για ζυμωτά

1 φακελάκι μαγιά

Τοποθετούμε τα υλικά στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή με τη σειρά
 που αναφέρονται και τα
αφήνουμε να ζυμωθούν και να φουσκώσουν στο πρόγραμμα ζύμης. 
Εναλλακτικά, 
ανακατεύουμε όλα τα υγρά και προσθέτουμε σταδιακά τα στερεά υλικά ζυμώνοντας με τα χέρια, 
μέχρι η ζύμη να μην κολλάει.

Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες σκεπασμένη με πετσέτα σε 
θερμοκρασία δωματίου.





Βήμα 3: Η συναρμολόγηση


Θα χρειαστούμε δυο ρηχά στρογγυλά ταψάκια ίδιου μεγέθους. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 
τέσσερα κομμάτια ίσου μεγέθους.







Βουτυρώνουμε ελάχιστα το ένα ταψάκι και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο το πρώτο 
κομμάτι ζύμης, ώστε να καλύψει όλο το ταψάκι.







Απλώνουμε επάνω σε αυτό 2 κουταλιές μερέντα.







Στο άλλο ταψάκι ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο το δεύτερο φύλλο και 
το τοποθετούμε πάνω στη μερέντα.






Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, μερέντα, 3ο φύλλο, μερέντα και 4ο φύλλο.

Με το μαχαίρι κόβουμε το τσουρεκόψωμο στα τέσσερα, χωρίς 
να φτάνουμε μέχρι το κέντρο του ταψιού. Στο σημείο αυτό, 
το τσουρεκόψωμο θα μείνει ενωμένο.





Στη συνέχεια, ξανακόβουμε κάθε ένα από τα 4 κομμάτια στα δύο, 
ώστε να σχηματιστούν 8 κομμάτια και στη

συνέχεια 16 συνολικά λωρίδες (με ενωμένο πάντα το κέντρο).








Με τα δύο μας χέρια πιάνουμε δύο από τις λωρίδες (μία σε κάθε χέρι) και τις 
στριφογυρνάμε 3 φορές προς τα έξω (δηλαδή αριστερόστροφα αυτή που κρατάμε 
με το αριστερό χέρι και δεξιόστροφα αυτή που έχουμε στο δεξί). Ενώνουμε
 τις άκρες τους. 
Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα ζευγάρια των λωρίδων, ώστε να δημιουργηθούν
τα οκτώ πέταλα του 
λουλουδιού.








Βήμα 4: Το ψήσιμο

Ψήνουμε το τσουρεκόψωμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 
180 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να πάρει χρώμα (περίπου 35 λεπτά).





Βήμα 5: Πέφτουμε με τα μούτρα.

Δεν χρειάζονται οδηγίες!


πηγή daddy cool

Printfriendly