Μαλεμπί - Μουχαλεμπί (Muhallebi)
Υλικά
• 1 λίτρο γάλα φρέσκο
• 80 γραμ. ρυζάλευρο
• 250 γραμ. ζάχαρη
• 2 σταγόνες ανθόνερο
• 2 μικρά κομμάτια μαστίχα, κοπανισμένη μαζί με ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
Υλικά
• 1 λίτρο γάλα φρέσκο
• 80 γραμ. ρυζάλευρο
• 250 γραμ. ζάχαρη
• 2 σταγόνες ανθόνερο
• 2 μικρά κομμάτια μαστίχα, κοπανισμένη μαζί με ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 βανίλια
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρυζάλευρο με τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα, φροντίζοντας να διαλυθεί καλά το ρυζάλευρο.
-
Ρίχνουμε το χυλό σε αντικολλητική κατσαρόλα και τον βάζουμε στη φωτιά, ανακατεύοντάς τον συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει.
-
Μόλις αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε και τη βανίλια.
-
Σερβίρουμε την κρέμα σε μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει.