MARDI-DI-NEWS

ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Soft Kings μπισκότα με βρώμη, χαρουπάλευρο και στέβια

Υπέροχα υγιεινά μπισκότα κυρίως για τα παιδάκια μας που θα τα ξετρελάνουν!!


Υλικά

  1. 200 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου ή 100 γρ βούτυρο + 100 λάδι καρύδας
  2. 100 γρ (1/2 φλ.τσ) κρυσταλλική stevia 1:3
  3. 2 αυγά
  4. 2 βανίλιες
  5. 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  6. 1/2 κ.γλ. αλάτι
  7. 200 γρ νιφάδες βρώμης (2 φλ.τσ)
  8. Για τα λευκα μπισκοτα
  9. 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 70 γρ αλεύρι ζεας ολικής
  10. 1 χούφτα σταφίδες ξανθές
  11. 1 χούφτα καρύδι χοντροκομμένο
  12. Για τα σοκολατενια
  13. 40 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 25 γρ αλεύρι ζέας ολικής
  14. 50 γρ χαρουπάλευρο
  15. μισό πορτοκάλι τον χυμό
  16. 1 πορτοκάλι το ξύσμα
  17. 60 γρ σοκολάτα με στεβια κομμένη

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε στο μιξερ το βούτυρο με την στέβια πολύ καλά για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, βανίλιες, αλάτι
  2. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης και το μπέικιν. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα και χωρίζουμε το μείγμα στα δύο
  3. Στο ένα μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι, σταφίδες και καρύδι. Ζυμώνουμε απαλά
  4. Στο 2ο μείγμα προσθέτουμε αλεύρι και χαρουπάλευρο, σοκολάτα με στέβια σε μικρά κομματάκια, ξύσμα πορτοκάλι και τον χυμό απο μισό πορτοκάλι. Ζυμώνουμε απαλά
  5. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας αέρα 180 βαθμούς. Βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα και πλάθουμε τα μπισκότα μας στρογγυλά πρώτα και μετά τα πατάμε να πάρουν το σχήμα
  6. Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα στους 180 αέρα για 10 ΛΕΠΤΑ ΜΟΝΟ. Βγάζουμε το ταψί και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε.

    πηγηcookpad.com

Printfriendly