Υλικά
- 200 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου ή 100 γρ βούτυρο + 100 λάδι καρύδας
- 100 γρ (1/2 φλ.τσ) κρυσταλλική stevia 1:3
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 200 γρ νιφάδες βρώμης (2 φλ.τσ)
- Για τα λευκα μπισκοτα
- 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 70 γρ αλεύρι ζεας ολικής
- 1 χούφτα σταφίδες ξανθές
- 1 χούφτα καρύδι χοντροκομμένο
- Για τα σοκολατενια
- 40 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 25 γρ αλεύρι ζέας ολικής
- 50 γρ χαρουπάλευρο
- μισό πορτοκάλι τον χυμό
- 1 πορτοκάλι το ξύσμα
- 60 γρ σοκολάτα με στεβια κομμένη
Οδηγίες
- Χτυπάμε στο μιξερ το βούτυρο με την στέβια πολύ καλά για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, βανίλιες, αλάτι
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης και το μπέικιν. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα και χωρίζουμε το μείγμα στα δύο
- Στο ένα μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι, σταφίδες και καρύδι. Ζυμώνουμε απαλά
- Στο 2ο μείγμα προσθέτουμε αλεύρι και χαρουπάλευρο, σοκολάτα με στέβια σε μικρά κομματάκια, ξύσμα πορτοκάλι και τον χυμό απο μισό πορτοκάλι. Ζυμώνουμε απαλά
- Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας αέρα 180 βαθμούς. Βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα και πλάθουμε τα μπισκότα μας στρογγυλά πρώτα και μετά τα πατάμε να πάρουν το σχήμα
- Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα στους 180 αέρα για 10 ΛΕΠΤΑ ΜΟΝΟ. Βγάζουμε το ταψί και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε.πηγηcookpad.com