MARDI-DI-NEWS

ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Αλλεργίες

Για τις αλλεργίες οι γιατροί συνήθως συνιστούν αντιισταμινικά, αλλεργικές ενέσεις και βοηθήματα για την πέψη. Από όλα τα παραπάνω, είναι πιθανό να έχουμε ανεπιθύμητες αντενδείξεις. Το σημαντικότερο είναι ότι δρουν καταπραϋντικά στην εκδήλωση της αλλεργίας και δεν πολεμούν τη ρίζα της. Ουσιαστικά η αλλεργία εκδηλώνεται από ένα μπερδεμένο ανοσοποητικό σύστημα. Παρακάτω υπάρχουν μερικές αποτελεσματικές λύσεις για να καταπολεμήσουμε τα αλλεργικά συμπτώματα σε βάθος:

1) Από τα πολύ παλιά χρόνια, διαφορετικοί πολιτισμοί είχαν καταλήξει στο ότι η τσουκνίδακαταπραΰνει δραστικά τα αλλεργικά συμπτώματα του αναπνευστικού (βήχας, ρινική καταρροή, άσθμα κτλ). Για την αντιμετώπιση των αλλεργικών αντιδράσεων κυρίως χρησιμοποιείται το έγχυμα από ξερά φύλλα τσουκνίδας. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σε δυο φλυτζάνια νερού αφού βράσει και το αφήνουμε για 5-10 λεπτά με κλειστό καπάκι. Κατόπιν σουρώνουμε και πίνουμε καθόλη τη χρονική περίοδο που ενδέχεται να εκδηλωθούν οι αλλεργικές αντιδράσεις.

Σκόρδο
2) Τα συστατικά του σκόρδου έχουν την ιδιότητα να επιβραδύνουν κατά πολύ τις αλλεργικές αντιδράσεις και τις φλεγμονές. Η δίαιτα με αρκετό σκόρδο είναι ότι πρέπει για όσους πάσχουν από τέτοια συμπτώματα.

3)Τα εξανθήματα και το έκζεμα (κνησμοί) χρειάζονται μια εντριβή με χαμομήλι καθώς το φυτό αυτό περιέχει πολλές αντιαλλεργικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες. Σπανιότατα, αλλά είναι δυνατό, σε μερικούς οργανισμούς το χαμομήλι να προκαλέσει αλλεργικά συμπτώματα και μάλιστα εντονότερα από τα αρχικά. Γι' αυτό, είναι καλή μέθοδος, να δοκιμάζουμε πρώτα την αντίδραση του οργανισμού μας στο αιθέριο έλαιο ή το βότανο, σε μικρές ποσότητες και τοπικά, πριν κάνουμε τη συνολική εντριβή. Αν κατά τη διαρκεια της δοκιμασίας διαπιστώσουμε έξαρση των συμπτωμάτων, σταματάμε τη θεραπεία και στρεφόμαστε σε άλλη λύση.

Printfriendly