MARDI-DI-NEWS

ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Πορτοκαλιά

Οι καρποί της πορτοκαλιάς είναι ευρέως διαδεδομένοι για τις αποτοξινωτικές ουσίες που περιέχουν καθώς και για το γεμάτο βιταμίνη C (κυρίως) χυμό τους. Παρόλο που η πορτοκαλιά είναι διάσημη κυρίως για τους καρπούς της, υπάρχουν και άλλα μέρη του δέντρου, όπως τα φύλλα και τα λουλούδια που είναι ωφέλιμα και χρησιμοποιούνται για διαφορετικές δράσεις και θεραπείες. Ο χυμός πορτοκαλιού τονώνει τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά και τον προφυλάσει από τη γρίπη κι από άλλες λοιμώδεις ασθένειες. Βοηθά τους διαβητικούς κι όσους υποφέρουν από αρθριτικά. Στο άσπρο μέρους του εσωτερικού της φλούδας του πορτοκαλιού, θ' άξιζε περισσότερη δόξα από αυτήν που απολαμβάνει.

Που φύεται: Σε πάρα πολλά μέρη, κυρίως κοντά σε παραθαλάσιες περιοχές.
Πότε μαζεύεται: Φθινόπωρο - χειμώνα.
Μέρος που χρησιμοποιούμε: Καρποί, φύλλα, φλούδα καρπού, λουλούδια.
Περιέχει: Αιθέριο έλαιο, φλαβονοειδή, βιταμίνη C, A, B, P, οργανικά άλατα, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο κλπ.
Βοτανοθεραπείες: αντιγριπικό, καταπραϋντικό κλπ.
Χρήσεις:
  • Γρίπη
  • Αρθρίτιδα
  • Αϋπνία - νευρικότητα
  • Ουλίτιδα
  • Πονοκέφαλοι - ημικρανίες
  • Δυσκοιλιότητα

Printfriendly