MARDI-DI-NEWS

ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Πρόκληση Κιλιτσντάρογλου: Θα έρθω το 2019 να πάρω όλα τα νησιά του Αιγαίου







Τα «τύμπανα του πολέμου» έκρουσε ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος ουσιαστικά προανήγγειλε την κατάλληλη 18 ελληνικών νησιών, μόλις το κόμμα του, το CHP, έρθει στην εξουσία.


Ξεπέρασε κάθε όριο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τα έβαλε και με τον Ερντογάν που όπως είπε «φοβάται» να απαντήσει στους Έλληνες.



Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στις τουρκικές διεκδικήσεις για τα νησιά του Αιγαίου είχε πει μεταξύ άλλων «μολών λαβέ», από τη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα (18/12).


Σήμερα, απάντηση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.


Όπως μεταδίδει η τουρκική sozcu δήλωσε: «η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας μου απάντησε "Έλα και πάρ’ τα (μολών λαβέ)". Θα έρθω το 2019 και θα πάρω όλα αυτά τα νησιά. Γιατί το λέω, ξέρετε; Αυτά τα έλεγαν μία περίοδο και για την Κύπρο. Και ο Ετζεβίτ τι έκανε; Πήγε και την πήρε».

Ο Κιλιτσντάρογλου επικρίνοντας στη συνέχεια τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, είπε, «από το φόβο του ούτε μια απάντηση δεν μπορεί να δώσει. Πού είναι ότι είσαι ηγέτης του κόσμου;».

Και το ερώτημα βέβαια που τίθεται εδώ, είναι πόσο πιο σαφής να γίνει  ο  Κιλιτσντάρογλου, λέγοντας ότι ένας ελληνο-τουρκικός  πόλεμος είναι προ των πυλών;

Δεν γίνεται να τεθεί πιο ξεκάθαρα.
Στη συνέχεια ο κ. Κιλιτσντάρογλου επέκρινε και τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας: «από το φόβο του ούτε μια απάντηση δεν μπορεί να δώσει. Πού είναι ότι είσαι ηγέτης του κόσμου;».
«Εγώ μπορώ να πεθάνω για τη χώρα μου. Εθνικότητα είναι να προστατεύεις τη χώρα σου μέχρι τον τελευταίο κόκκο άμμου», είπε ο Κιλιτσντάρογλου συμπληρώνοντας «έχουν καταλάβει 18 νησιά και κανείς δε λέει τίποτα»

Πηγή φωτογραφίας: sozcu

Printfriendly