Παϊδάκια με δαμάσκηνα και κουκουνάρια
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή προτείνει η γνωστή μαγείρισσα από την Πόλη Μαρία Εκμεκτσίογλου, ειδικά για τους αναγνώστες του pontos-news.gr.
ΥΛΙΚΑ
- 6 παϊδάκια
- 20 κρεμμυδάκια στιφάδου
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλλας
- 2 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 4 αποξηραμένα βερίκοκα
- 1 καρότο
- 2-3 κ.σ. κουκουνάρια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο με τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε τα παϊδάκια και τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές για να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε και το καρότο κομμένο σε μικρές ροδέλες για να ψηθεί γρήγορα.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και όταν αρχίσουν να ψήνονται, μετά από λίγο αφαιρούμε το ξύλο της κανέλλας για να μας μείνει μόνο η γεύση της.
- Όταν αρχίσουν να ψήνονται λίγο παραπάνω, τα «σβήνουμε» με ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί και κρατάμε ανοιχτή την κατσαρόλα μέχρι να εξατμιστεί το κρασί αφήνοντας τη γεύση του.
⇔
Το πολύ σε μισή ώρα είναι έτοιμο να το σερβίρουμε, συνοδεύοντάς το αν θέλουμε με πατάτες τηγανητές ή μακαρονάδα.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
pontos-news.gr.