Μια διαφορετική εκδοχή του κολοκυθοκεφτέ σάς παρουσιάζει σήμερα το pontos-news.gr, το μιτσβέρ. Στην Πόλη το σερβίρουν ως ορεκτικό.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κολοκύθι
- 1 καρότο
- 1 πατάτα
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 πράσο
- λίγο μαϊντανό
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3-4 φύλλα σπανάκι ή σέσκουλο
- 2-3 αυγά
- λίγο τυρί
- 2-3 κουταλιές αλεύρι
- λίγο μπέικιν πάουντερ
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Περνάμε το κολοκύθι, το καρότο, την πατάτα και το κρεμμύδι από τον τρίφτη ξεχωριστά. Ψιλοκόβουμε το πράσο και το σπανάκι.
- Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, και έπειτα ένα-ένα όλα τα λαχανικά που ετοιμάσαμε.
- Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, θρυμματισμένο τυρί, τα αυγά, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και τα λαχανικά και φτιάχνουμε ένα μίγμα το οποίο αδειάζουμε σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο ταψί.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και το βάζουμε σε φούρνο στους 200° μέχρι να ξεροψηθεί.