Σιροπιασμένες γλυκές μπουκιές σας προτείνει το pontos-news.gr – ένα από τα δημοφιλέστερα ανατολίτικα γλυκά.
ΥΛΙΚΑ
Για 8 μερίδες
- 300 γρ. αλεύρι
- 180 γρ. σιμιγδάλι
- 2 αυγά
- 240 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 170 γρ. άχνη ζάχαρη
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. αλάτι
- 50 αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
- 750 γρ. ζάχαρη
- 600 γρ. νερό
- ½ κ.γ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας 10΄ το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα γυάλινο σκεύος, τα ανακατεύουμε με την άχνη και τα δουλεύουμε με μίξερ χειρός για 5΄.
- Προσθέτουμε λίγο λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και εξακολουθούμε να τα ανακατεύουμε για άλλα 5΄.
- Προσθέτουμε τέλος το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Παίρνουμε στην παλάμη μας μια ποσότητα ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, την πλάθουμε σε μπαλίτσα, την πατάμε ελαφριά από πάνω και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
- Ψήνουμε στους 180° μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Πηγή: treloi.eu